Υλικά για μια φόρμα του κέικ
200 γραμ μαργαρίνη
4-5 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
150 γραμ κακάο εκλεκτής ποιότητας
1-2 κουτ σούπας μπράντι
150 γραμ κομματάκια από διάφορα φρουι γκλασέ
150 γραμ καραμελωμένα αμύγδαλα
150 γραμ μπισκότα ντιζεστίβ
Για την επικάλυψη
150 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουτ σούπας κονιάκ
½ φλιτζ του καφέ φρέσκο γάλα
Κερασάκια φρουι γκλασέ για τη διακόσμηση
Βήματα
Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρίχνετε στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά ρίχνετε μέσα το κακάο κουταλιά-κουταλιά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ομοιογενές σοκολατένιο μίγμα.
Ρίχνετε το μπράντι , δουλεύετε το μείγμα ακόμα για λίγο και το κρατάτε στην άκρη. Το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια, σπάτε τα μπισκότα ντιζεστίβ σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε όλα και τα φρουι γκλασέ με το αφράτο μείγμα του κακάο.
Βάζετε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και το κρυώνετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει συμπαγές. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το φιλάτε στο ψυγείο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε τις 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, το μισό φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν.
Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε , αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λειώσει.
Με το μείγμα αλείφετε τον κορμό σας και τον διακοσμείτε με κερασάκια φρουί γκλασέ.
Συνοδεύετε τον κορμό με ζεστό καφέ και παγωμένο τσίπουρο.
Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό BBC OLIVE