Υλικά για 5-6 άτομα

1 κιλό γαυράκια καθαρισμένα

2 μέτριες ντομάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πιπεριές

5 φύλλα δάφνης

100 γραμ βούτυρο

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Καθαρίζετε τους γαύρους από τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τους πλένετε καλά, τους αλατίζετε και τους βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα για το ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε τις πράσινες πιπεριές και τις ρίχνετε μέσα. Ρίχνετε μέσα 2 φλιτζ νερό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Σε ένα ταψάκι του φούρνου ρίχνετε τη μισή σάλτσα που ετοιμάστηκε στο τηγάνι. Απλώνετε από πάνω τα γαυράκια σαν στρατιωτάκια και αδειάζετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

Βάζετε από πάνω τις φέτες λεμονιού, χώνετε τα φύλλα δάφνης ανάμεσα από τους γαύρους, πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό, ρίχνετε λίγο αλάτι ακόμα και μπόλικο πιπέρι.

 Ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι το φαγητό σας να κάνει μια απαλή κρούστα από πάνω. Απολαύστε το και ζεστό και κρύο.