Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό καρότα
1 κρεμμυδάκι λειωμένο στο μίξερ
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
1 κουτ γλυκού γλυκό κάρυ
1 φλιτζ του καφέ κρέμα γάλακτος
10 φυλλαράκια λουίζας ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Καθαρίζετε και πλένετε τα καρότα εκτός από τέσσερα, τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι και τα ψιλοκομμένα καρότα. Τα σοτάρετε καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι από το τηγάνι.
Προσθέτετε 1,5 νεροπότηρο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά της ώρας. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα περνάτε από το μίξερ σας να γίνουν πολτός.
Αν είναι πολύ πηκτό το μείγμα προσθέτετε ακόμα λίγο νερό. Τα αφήνετε να βράσουν και προσθέτετε το κύμινο, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
Εάν θέλετε προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος . Τρίβετε τα τέσσερα καρότα που κρατήσατε στον τρίφτη.
Σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντας με τριμμένο καρότο και πασπαλίζετε με λίγα φυλλαράκια λουίζας.
Σημείωση. Αν θέλετε να αποφύγετε τη κρέμα γάλακτος βάλτε μέσα στα σερβιρισμένα πιάτα με τη σούπα 1 κουταλιά σούπας σουρωτό γιαούρτι και ανακατέψτε ελαφρά.