Υλικά για 6 κρέπες

50 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ νεροπότηρο άπαχο γάλα

1 αβγό

½ κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

5-6 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτ γλυκού κανέλα

1-2 κουτ σούπας νερό αν χρειαστούν

Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού

Για το σερβίρισμα

140 γραμ φρέσκιες φράουλες ψιλοκομμένες

4 κουτ γλυκού φρουκτόζη

 

 Βήματα

Ετοιμάζουμε το χυλό για τις κρέπες. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αβγό, το βούτυρο, το μπέικιν, το αλάτι και τη κανέλα. Αν ο χυλός είναι αραιός προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι ακόμα. Αν πάλι είναι πολύ σφικτός προσθέτουμε 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό. Πρέπει να προσέξετε ο χυλός να είναι σαν μέλι από πλευράς πυκνότητας. Τον βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

 Aλείφουμε ένα σαγανάκι διαμέτρου 14 εκατ με ελάχιστο βούτυρο και με μεζούρα 1 φλιτζ του καφέ ρίχνουμε το χυλό μέσα στο σαγανάκι και τον απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, αναποδογυρίζουμε τη κρέπα και τη ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Απλώνετε τις έτοιμες κρέπες σε μια λεία επιφάνεια, ρίχνετε μέσα τις μισές ψιλοκομμένες φράουλες και τις διπλώνετε σε φακελάκια. Τις βάζετε σε πιατέλα, ρίχνετε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες φράουλες από πάνω και πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη.

 Tips. Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό σαγανάκι για να διευκολυνθείτε.

 ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ανά μερίδα (1 κρέπα)

Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 97,7

Πρωτεΐνες (g): 2,8

Υδατάνθρακες (g): 9,5

Λίπη (g): 5,5

Φολικό οξύ (μg): 11,7

Μαγνήσιο (mg): 8,3

Βιτ. C (mg): 13,3

Φώσφορος (mg): 77,4

Ασβέστιο (mg): 57,3

 
Το σχόλιο δια… της Τροφής

Η φράουλα καλλιεργείται στην Ευρώπη απο το 18ο αιώνα ως υβρίδιο διασταύρωσης δύο διαφορετικών ειδών φράουλας, προερχόμενων από την Αμερική όπου και πρωτοεμφανίστηκε. Εκεί μέχρι και σήμερα παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες φράουλας παγκοσμίως. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φολικό οξύ προσφέροντας παράλληλα ένα γλυκό με λίγες θερμίδες.