Στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” Κέντρο Πολιτισμού, δεύτερη ημέρα του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογιας. Τόσο από εδώ αλλά όσο και από τη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλα τα δρώμενα!

 

Ημέρα 2η: Παρασκευή: 25/11/11

Συγκεκριμένα σήμερα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς όλες οι διαδικασίες τόσο με τη διεκπεραίωση των σεμιναρίων LLL, τα επιμέρους σεμινάρια και κλινικά φροντιστήρια  όσο και με την ανακοίνωση των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της κας Κοντογιάννη στο σκορ Μεσογειακής Δίαιτας, όπου από έρευνες φάνηκε πως η αύξηση του κατά 2 μονάδες συνεπάγει και μείωση θνησιμότητας κατά 8% και εμφάνισης καρκίνου κατά 4%, στο γενικό πλυθησμό και η ομιλία της κας V. Mohamed-ALi, όπου αποδεικνύεται ότι και ανάμεσα στους παχύσαρκους υπάρχει ετερογένεια στην κατάσταση της υγείας. Δηλαδή υπάρχουν οι “υγιείς παχύσαρκοι” και οι παχύσαρκοι που νοσούν. Οι “υγιεις” παχύσαρκοι δεν εμφανίζουν τις μεταβολικές επιπλοκές της παχυσαρκίας (ινσουλινοαντίσταση, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία). Ο προστατευτικός μηχανισμός είναι ακόμα υπό διερεύνηση.