2 πατάτες βραστές ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 παντζάρια βρασμένα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
4 φύλλα κατσαρό μαρούλι κομμένα στα τρία
2 φύλλα λόλα ρόσσα κομμένα στα τρία
4 ραπανάκια ξυμένα στον τρίφτη
4 πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμύδι…
για την σος
100 γραμ γιαούρτι σουρωτό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Και βραστή και ωμή και δροσερή. Ετοιμάστε κατά τα γνωστά την σάλτσα κατά προτίμηση στο μπλέντερ για να λιώσουν τα φύλλα δυόσμου και όλη η σάλτσα να πάρει μια πράσινη απόχρωση.
Πάρτε μια πιατέλα και βάλτε στα ¾ της επιφάνειάς της τις ροδέλες από τις βραστές πατάτες, από πάνω τους ακριβώς βάλτε τα παντζάρια που έχετε ετοιμάσει.
Δίπλα στο κενό χώρο που αφήσατε βάλτε τις πρασινάδες χονδροκομμένες με το χέρι στα 3 ή 4 κομμάτια το κάθε φύλλο.
Πάνω από τα παντζάρια βάλτε το τρίμα από το ραπανάκι και αδειάστε την σάλτσα σε μια άκρη της πιατέλας.
Αλατίστε και σερβίρετε. Κάθε συνδαιτυμόνας θα σερβίρεται κατά την επιθυμία του και θα παίρνει όση σαλτσούλα θέλει. Βέβαια εσείς αν θέλετε αδειάζετε την σάλτσα πάνω από τα σαλατικά σας.
Tip: Μπορείτε να βάλετε και βραστό καρότο και κολοκυθάκι και να ενισχύσετε το γιαούρτι με λίγη μουστάρδα.