Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον Επίσημο Έλεγχο για την Παρουσία Μυκοτοξινών σε Τρόφιμα για το έτος 2011, και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος γιαούρτι με την εμπορική επωνυμία “Γιαούρτι ΟΡΕΙΝΟ – Γιαούρτι από φρέσκο γάλα” με αφλατοξίνη Μ1 σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την επιχείρηση “Δημ. Καραγκιοζόπουλος”, Βαλανίδα Ελασσόνας, Ν. Λάρισας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε, για προληπτικούς λόγους, από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν παραχθεί από αυτή.

Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη στην κατοχή τους γαλακτοκομικά προϊόντα της επιχείρησης “Δημ. Καραγκιοζόπουλος, Βαλανίδα Ελασσόνας”, να μην τα καταναλώσουν. Ενδεικτική φωτογραφία, από γαλακτοκομικό προϊόν που παράγει η επιχείρηση “Δημ. Καραγκιοζόπουλος, Βαλανίδα Ελασσόνας”, παρατίθεται παραπάνω.

Πηγή: Ε.Φ.Ε.Τ.

 

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

www.ygeiaonline.gr