Τώρα μπορείτε να έχετε την πλήρη διαιτολογική υποστήριξη μας και με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του smartphone σας και του διαδικτύου, την εβδομαδιαία (ή ανά 2 εβδομάδες) παρακολούθηση από το σπίτι σας, σαν να μας επισκέπτεστε τακτικά στους χώρους μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα επικοινωνίας Skype ή κάποια άλλη πλατφόρμα επικοινωνίας στο smartphone σαςόπως το Viber, το WhatsApp, ή και το Messenger του Facebook. Η διαδικτυακή αυτή μορφή επικοινωνίας εξασφαλίζει τις συνθήκες πλήρους εφαρμογής των υπηρεσιών μας αφού αυτές γίνονται υπό συνθήκες ζωντανής συνεδρίας.

Λαμβάνουμε ένα ολοκληρωμένο ιατρικό και κλινικό ιστορικό, διατροφής και διατροφικής συμπεριφοράς και επεξηγείται λεπτομερώς η διαδικασία του προγράμματος καθώς και το υλικό-προσέγγιση που θα επιλεχθεί για εσάς. Η διαδιακασία αυτή επαναλαμβάνεται εβδομαδιαία ή ανά 2 εβδομάδες όπου γίνεται η ανανέωση του υλικού, των μετρήσεων κτλ, ,μέσω email ή άλλων τρόπων, με τις διαδυκτιακές συναντήσεις-συνεδρίες με την ιδιαίτερη προσέγγιση* της δια…της Τροφής:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες με e-mail από τη σελίδα μας “Επικοινωνία” ή από τη σελίδα μας στο Facebook στο 2106230231 και “φέρτε” το διαιτολόγο σπίτι σας, ή αλλιώς “κατ’ οίκον”!

*Στα γραφεία μας εφαρμόζουμε ένα πρωτοποριακό μοντέλο-τεχνική αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς βασισμένο σε πρωτόκολλα Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Θεραπείας (C.B.T.) εκπονημένο από την ομάδα μας και σε πλήρη συμφωνία με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους. Το πρωτόκολλο αυτό προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και αποτελείται από τις ενδεικτικές συνεδρίες που παρατίθενται στο τελος, μαζί με τη βασική-γεννησιουργό βιβλιογραφία τους, η οποία συμπληρώνεται διαρκώς βάσει τελευταίων ερευνών που δημοσιεύονται σε διεθνή αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά:

Η φιλοσοφία δια…της Τροφής

Η σύγχρονη Επιστήμη της Διατροφής επιτάσσει νέες τακτικές, διαφορετικές από την κλασσική διαιτολογική αντιμετώπιση. Απαιτείται μια «ολιστική» διατροφική προσέγγιση, όπου πέρα από το διαιτητικό σχήμα θα πραγματεύεται και τις ψυχολογικές, βιωματικές και συναισθηματικές προεκτάσεις του φαγητού. Χειριζόμαστε τον άνθρωπο ως οντότητα πολύπλευρη και πολύπλοκη (όπως άλλωστε είναι και το πρόβλημα της παχυσαρκίας) και όχι ως ένα αριθμό σε μια ζυγαριά. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι μόνο να χάσουμε αλλά να διατηρήσουμε ένα σταθερό χαμηλό βάρος και ο τρόπος φυσικά δεν είναι μια δίαιτα αδυνατίσματος με την κλασσική της έννοια.

Ολιστική προσέγγιση δια…της Τροφής

Σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή είναι τόσο το αίσθημα ευεξίας και ισορροπίας, όσο και ο έλεγχος του ερεθίσματος, η φυσική δραστηριότητα και η γνώση των τρόπων και των λόγων για τους οποίους τρώμε. Και εκεί βρίσκεται η λύση, στην στάση μας απέναντι στο φαγητό. Η μέθοδος μας επικεντρώνεται στον παράγοντα άνθρωπο και στις ιδιομορφίες που τον χαρακτηρίζουν. Παράλληλα, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων παρέχουμε μέτρηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού (B.M.R. – έμμεση θερμιδομετρία) και εφαρμόζουμε σύγχρονες Τεχνικές Τροποποίησης Συμπεριφοράς που εξασφαλίζουν την απώλεια λίπους και διατήρηση βάρους μέσα από 5 βασικά βήματα:

1. Διατροφική Εκπαίδευση

Ποια είναι η διαφορά της πείνας με την όρεξη; Ή του κορεσμού με την ικανοποίηση;

Πως καθορίζουμε μόνοι μας την ποσότητα και τη συχνότητα των γευμάτων;

2. Εντοπισμός – Παραδοχή

Πότε είμαστε πιο ευάλωτοι σε διατροφικές παρεκτροπές;

Και τι προεκτάσεις καθημερινές έχουν;

Πως αισθανόμαστε για το φαγητό;

3. Ενεργοποίηση

Πως θα αντισταθούμε στις παρορμήσεις;

Τι θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε διατροφική συμπεριφορά;

4. Διαχείριση

Πως θα χειριστούμε ποικίλα διατροφικά ερεθίσματα όσο περνάει ο καιρός;

Πως «χτίζουμε» καινούργιες διατροφικές συνήθειες;

Η φυσική δραστηριότητα παίζει ρόλο;

5. Αποφυγή Υποτροπών

Εάν σταματήσω να χάνω ή ακόμα πάρω και λίγο βάρος, πως θα το χειριστώ;

Πως θα κρατήσω για πάντα ένα επιθυμητό βάρος;

Σκοπός

Τροποποιώντας μεθοδευμένα τη διατροφική μας συμπεριφορά και φυσική δραστηριότητα (κίνηση) με καθημερινές, μικρές αλλά συστηματικές πρακτικές δια…της Τροφής, εξασφαλίζουμε μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα αφού γινόμαστε οι ίδιοι θεραπευτές του εαυτού μας. Ο απώτερος σκοπός είναι να αναπτύξουμε και να υιοθετήσουμε ένα σωστό αλλά βιώσιμο τρόπο διατροφής, βασισμένο στα εξατομικευμένα θέλω και μπορώ, έτσι ώστε το φαγητό από εχθρός να γίνει φίλος. Παραφράζοντας τη ρήση του Κομφούκιου θα λέγαμε πως «όλοι ξέρουν να τρώνε, αλλά λίγοι ξέρουν το πώς και το γιατί».