Υλικά για 6 άτομα
2 μεγάλα στήθη από κοτόπουλο βρασμένα χωρίς την πέτσα τους
6 καρότα μεγάλα καλά καθαρισμένα
6 μεγάλα κολοκυθάκια καλοκαθαρισμένα
1 αβοκάντο
1 άσπρη ρέβα
100 γραμ φύτρα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1 κουτ γλυκού μέλι
2 κουτ σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι
6 κλαράκια δυόσμο
Καθαρίζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του και το κόβετε στα δύο. Αφαιρείτε το κουκούτσι, το κόβετε στα 8 κομμάτια και στη συνέχεια υπομονετικά με ένα μαχαίρι σε σπιρτόξυλα.
Καθαρίζετε τη ρέβα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή του μεριά με σιγανές μονοκόματες κινήσεις για να βγούνε τα τρίμματα όσο πιο μακριά γίνεται.
Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και στη συνέχεια τις κόβετε σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια. Παίρνετε τα στήθη του κοτόπουλου και τα κόβετε σε σπιρτόξυλα όσο πιο μακριά μπορείτε.
Παίρνετε όλα τα υλικά, τα ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζετε καλά, τα πιπερώνετε και ανακατεύετε.
Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μέλι. Τα κτυπάτε να γίνουν ομοιογενή και τα ρίχνετε μέσα στο μίγμα των λαχανικών και του κοτόπουλου.
Σερβίρετε στα πιάτα λίγη σαλάτα και στη κορφούλα βάζετε ένα κλαράκι δυόσμου. Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.