Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό πένες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες λωρίδες

2 πράσινες πιπεριές κομμένες λωρίδες

1 ½ φλιτζ χοντρές φακές βρασμένες και σουρωμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες

10 ελιές μαύρες θρούμπες

½ φλιτζ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά.

Προσθέτουμε 1 φλιτζ του καφέ νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Πριν από το τέλος ρίχνουμε και τις φακές. Ανακατεύουμε.

Bράζουμε στο μεταξύ τις πένες. Τις στραγγίζουμε. Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Γαρνίρουμε με τις ελιές στις οποίες έχουμε βγάλει το κουκούτσι και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με τυρί τριμμένο.