Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο στην σχάρα ξεροψημένο
½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος
1 ματσάκι ρόκα μόνο τα τρυφερά φύλλα
1 φλιτζάνι φράουλες
για τη sauce
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Να μην σας κουράζω αλλά πάντα ξεκινάτε ετοιμάζοντας την σος της σαλάτας κτυπώντας τα υλικά ή σ’ ένα σέικερ ή στο μπλέντερ.
Αμέσως μετά ψήστε το φιλέτο κοτόπουλου στην σχάρα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
Μόλις το βγάλετε και κρυώσει λίγο με την βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόψτε το σε λεπτές φέτες.
Πάρτε το ½ αγγούρι και κόψτε το σε φέτες κατά μήκος. Βάλτε τις σ’ ένα μπολ και αλατίστε τις. Αφήστε τις για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε τις με κρύο νερό.
Στήστε την σαλάτα σας βάζοντας στην μέση της πιατέλας τα φρέσκα φύλλα ρόκας. Στην μια άκρη βάλτε τις φέτες του κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και σκορπίστε γύρω και επάνω από τα υλικά σας τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες κόψτε τις στην μέση.
Περιχύστε με την σος και σερβίρετε.
Tip: Πρόκειται για πλήρες γεύμα και βέβαια αν θέλετε αντικαταστήστε το κοτόπουλο με χοιρινό ψαρονέφρι. Και εδώ το σουσάμι πηγαίνει πολύ. Αντί για φράουλες το καλοκαίρι βάλτε πεπόνι.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ανά μερίδα
Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 240
Πρωτεΐνες (g): 20
Υδατάνθρακες (g): 4,5
Λίπη (g): 16, εκ των οποίων μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 10,8g
Φυτικές Ίνες (g): 1
Νιασίνη (mg): 8,8
Φολικό οξύ (μg): 27
Βιτ. C (mg): 23,7
Βιτ. A (μg): 115, 1
Μαγνήσιο (mg): 31
Κάλιο(mg): 284
Το σχόλιο δια…της Τροφής
Η ρόκα αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β αλλά και βιταμίνης Α, C και K. Η προσθήκη του κοτόπουλου ως άπαχη πρωτεΐνη στη σαλάτα καθιστά το πιάτο ένα διατροφικά πλήρες, ελαφρύ γεύμα.