Υλικά για 4 άτομα
20 γαρίδες μέτριες
300 γραμ μείγμα από λευκό και άγριο ρύζι
150 γραμ αμπελοφάσουλα
1 μικρό κρεμμύδι
½ φλιτζ ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γραμ νεροκάρδαμο
Για τη sauce
1/3 φλιτζανιού ξύδι
2 κουτ σούπας λάδι
1 κουτ σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ γλυκού ζάχαρη
Βήματα
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος εκτός από το κεφάλι . Βγάζετε το εντεράκι.
Βράζετε το ρύζι λευκό και άγριο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το σουρώνετε. Βράζετε τα φασολάκια και τα σουρώνετε.
Ψήνετε τις γαρίδες ή βάλτε τις σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη σος Βάζετε το ρύζι, τις γαρίδες με το κρεμμύδι, μαϊντανό, νεροκάρδαμο και ανακατέψτε τα μαλακά.
Περιχύστε τη σαλάτα με τη σος.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ανά μερίδα (1½ φλ)
Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 220
Πρωτεΐνες (g): 9,7
Υδατάνθρακες (g): 30
Λίπη (g): 7,9
Φυτικές Ίνες (g): 3,3
Θειαμίνη (mg): 0,16
Νιασίνη (mg): 2,1
Ριβοφλαβίνη (mg): 0,13
Πυριδοξίνη (mg): 0,23
Φολικό οξύ (μg): 44,1
Μαγνήσιο (mg): 58,4
Βιτ. C (mg): 30,4
Βιτ. A (RE): 199,3
Ψευδάργυρος (mg): 1,43
Το σχόλιο δια…της Τροφής
Ένα γεύμα ιδιαίτερα ευργετικό για την υγεία και τη σιλουέτα σας. Γνωρίζετε ότι οι ιαματικές ιδιότητες του κάρδαμου οφείλονται στις βιταμίνες Α και C, στο σίδηρο, στο ασβέστιο και σε άλλα πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που εμπεριέχει; Ίσως και για αυτό να αποτελεί από τα αρχαιότερα φυλλώδη λαχανικά που καταναλώνουμε.