Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό σουπιές
½ κιλό σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαράκια σέλινο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά, αφαιρώντας το κόκαλό τους και το μελάνι τους. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά ρίχνουμε πρώτα τις σουπιές ανακατεύοντας συνέχεια.
Κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρεται ζεστό.
Σημείωση. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε το μελάνι της σουπιάς το οποίο γενικά θα μαυρίσει το φαγητό, πλην όμως θα το κάνει πολύ νόστιμο.