Υλικά για 8-10 άτομα

1 ολόκληρο χοιρινό μπούτι 3-4 κιλά στο οποίο να έχει αφαιρεθεί το κόκαλο

1 μπολ με γαρίφαλα

3 κουτ σούπας μουστάρδα

2 νεροπότηρα χυμό ανανά

2 μοσχολέμονα (λάιμ)

αλάτι, πιπέρι

 

 

Από βραδύς μαρινάρετε το μπούτι μέσα στο χυμό του ανανά και το χυμό από τα λάιμ τουλάχιστον για 8 ώρες.

Το πρωί το βγάζετε κρατάτε τη μαρινάδα στην άκρη, το σκουπίζετε και με ένα μαχαίρι το χαράζετε περιμετρικά σε μικρά μπακλαβαδάκια όπως στη φωτογραφία. Το αλατίζετε, το πιπερώνετε τριβοντάς το με το χέρι σας παντού. Το αφήνετε έτσι να τραβήξει για ½ ώρα τουλάχιστον. Στο κέντρο κάθε μικρού μπακλαβαδωτού που χαράξατε καρφώνετε από 1 γαρίφαλο.

Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα και την αραιώνετε με λίγη από τη μαρινάδα . Με ένα πινέλο αλείφετε όλο το μπούτι. Το βάζετε σε ένα ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ½ ώρα περιχύνοντάς το τακτικά με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη 1 – 1 ½ ώρα και μέχρι το μπουτάκι να γίνει τρυφερό.

Το σερβίρετε επάνω σε ξύλο και το κόβετε φετούλες. Τρώγεται ζεστό, αλλά και την άλλη μέρα κρύο μια και έχει γίνει εξαιρετικό ζαμπόν που μπαίνει σε σάντουιτς ή σε κρύα πιάτα αλλαντικών