1 κιλό μανταρίνια μικρά χωρίς κουκούτσι
Νερό για να βράσουμε τα μανταρίνια
2 κιλά ζάχαρη
1 κιλό νερό
Τρίβετε ελαφρά τα μανταρινάκια σε όλη τους την επιφάνεια στον τρίφτη. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε.
Τρυπάτε κάθε μανταρίνι κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μανταρίνια και αρκετό νερό. Τη βάζετε να βράσει και μετράτε 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και βάζετε καθαρό νερό στη κατσαρόλα. Τη διαδικασία αυτή την κάνετε 5 φορές.
Στραγγίζετε τα μανταρίνια και τα απλώνετε σε πετσέτα για 2 ώρες να στεγνώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κιλό νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα μανταρίνια. Τα βάζετε να βράσουν για 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει.
Κλείνετε το μάτι της φωτιάς και αφήνετε τη κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας έως ότου το γλυκό κρυώσει εντελώς.
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Από το βιβλίο της Ευδοκίας Πατσιλινάκου – Χασάνη “Γλυκά κουταλιού σε ασημένιο δίσκο και … λικέρ” Εκδόσεις Προπομπός