Υλικά για 1 μεγάλη σαλατιέρα
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
4 σφικτά αβγά
3 ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάστε κατ’ αρχήν τη σάλτσα. Σε ένα σέικερ κτυπήστε μαζί το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το να περιμένει.
Κόφτε τις ντομάτες σε χοντρές σκελίδες και βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, περιχύστε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύτε και μετά βάλτε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τα σφικτά αβγά κομμένα στα τέσσερα.
Σημείωση: Τούτη η πεντανόστιμη σαλάτα μπορεί να γίνει ακόμα πιο πλούσια βάζοντας μέσα 2 βραστές πατάτες, αλλά και φρέσκα φασολάκια τα οποία πρώτα θα βράσετε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μπορείτε να τη πασπαλίσετε με μαϊντανό, άνηθο και μερικά ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου, θα είναι υπέροχα
δια…της Τροφής Tip: Για μια πιο διαιτητική εκδοχή, περιορίστε στο μισό το ελαιόλαδο και τις αντζούγιες.